Zandkoekjes

Zandkoekjes

Deze zandkoekjes zijn heel makkelijk, erg lekker en leuk om op tafel te zetten als er visite komt.

Ingrediënten

20 zandkoekjes

  • 125 gram boter (beetje zacht)
  • 75 gram fijne suiker (poedersuiker)
  • 150 gram bloem (+ extra voor uitrollen deeg)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • eventueel 2 eetlepels cacaopoeder (voor chocolade zandkoekjes)

Extra nodig:

  • uitstekers
  • deegroller

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed ze met je handen door elkaar. Door de warmte van je handen wordt de suiker en bloem opgenomen door de boter. Kneed tot je een mooie bol kan maken van het deeg. Wikkel de bol in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170°C.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit. Steek met de uitstekers figuurtjes uit de deegplak en leg op een bakplaat met bakpapier. Deeg dat je overhoud kan je weer tot een bol kneden, even laten rusten in de koelkast, uitrollen en uitsteken. Zet de koekjes 15 minuten in de oven op 170°C en laat ze daarna afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *