Vruchtentaartjes

Vruchtentaartjes

Bakweek.nl bestaat vandaag 1 jaar! In 1 jaar tijd heb ik 74 berichten gepubliceerd en daar ben ik best wel trots op. Afgelopen jaar heb ik veel tijd besteed aan het bakken, foto’s maken, proeven en het prutsen aan de website. Maar het blijft leuk! Voorlopig ga ik dus in hetzelfde tempo door. Sterker nog ik heb al een aantal baksels klaar staan die ik binnenkort met je ga delen. Vandaag vier ik het eenjarige bestaan van de website alvast met het recept van deze heerlijke vruchtentaartjes.

Ingrediënten

Voor 12 vruchtentaartjes

Tartelette bodems

  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram koude boter (in kleine blokjes gesneden)
  • 150 gram bloem
  • mespuntje zout
  • 1/2 ei

Zwitserse room

  • 250 milliliter slagroom
  • 250 milliliter melk
  • 1 vanillestokje of 1/2 theelepel vanille aroma
  • 2 eidooiers
  • 20 gram maizena
  • 50 gram suiker

Topping

  • Vruchten naar keuze(ik gebruikte 18 aardbeien, 2 kiwi’s, 2 mandarijnen en 24 blauwe druiven)
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Bereiding

Stap 1 – Maak de tartelette bodems

Voor het maken van de bodem van de taartjes kan je dit recept gebruiken. Laat de bodems afkoelen.

Stap 2 – Maak de Zwitserse room

Voor de Zwitserse room maak je eerst banketbakkersroom. Je kunt hiervoor dit recept gebruiken. Schep de banketbakkersroom in een schaal en dek af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de afgekoelde banketbakkersroom.

Stap 3 – Stel de vruchtentaartjes samen

Verdeel de Zwitserse room over de taartbodempjes. Verdeel hierover vruchten naar keuze.

Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en zeef dit vervolgens. Bestrijk de abrikozenjam met een bak-kwastje over de vruchten zodat ze een mooie glans krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *