Vanilleroomvlaai

vanilleroomvlaai

Vanilleroomvlaai, wie kent het niet? Met dit recept kan je deze lekkere vlaai ook zelf maken. Het is helemaal niet zo moeilijk, probeer het eens!

Ingrediënten

Vlaaibodem

  • 100 ml melk
  • zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 ei
  • 30 gram suiker
  • 30 gram roomboter (in kleine blokjes)
  • 200 gram bloem
  • mespuntje zout

Banketbakkersroom

  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje of 1/2 theelepel vanille aroma
  • 2 eidooiers
  • 20 gram maizena
  • 50 gram suiker

Slagroom topping

  • 250 mililiter slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • Paar handjes nougatine
  • Poedersuiker naar smaak

Extra nodig

  • vlaaivorm
  • deegroller

Bereiding

Stap 1 – Maak het deeg voor de vlaaibodem

Maak het vlaaideeg volgens dit recept. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme tochtvrije plaats.

Stap 2 – Maak de banketbakkersroom

Maak de banketbakkersroom volgens dit recept. Schep de banketbakkersroom in een schaal en dek af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.

Stap 3 – Uitrollen, vullen en bakken van de vanilleroomvlaai

Vet de bakvorm in. Verwarm de oven voor op 190°C.

Rol het vlaaideeg uit tot een grote deeglap. Bekleed hiermee de bakvorm. Rol met de deegroller over de bovenkant van je vlaaivorm om overtollig deeg te verwijderen. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Schep de banketbakkersroom op de bodem van de vlaaivorm. Bak de vlaai 20 minuten in de oven.

Laat de vlaai afkoelen

Stap 4 – Maak de vanilleroomvlaai compleet

Zodra de vlaaibodem afgekoeld is kan je de slagroom samen met de klopfix stijf kloppen. Verspreid de slagroom over de vlaaibodem met banketbakkersroom. Bestrooi de slagroom met nougatine. Zorg dat de hele bovenkant van de vlaai bedekt is met nougatine. Strooi hier vervolgens nog wat poedersuiker over naar smaak. Laat de vanilleroomvlaai ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast voor het serveren.

vanilleroomvlaai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *