Speculaasrotsjes

speculaasrotsjes

Pindarotsjes maar dan anders, helemaal in het sinterklaas thema!

Ingrediënten

Voor ongeveer 10 speculaasrotsjes

  • 150 gram chocolade (naar keuze)
  • 75 gram schuddebuikjes / kleine kruidnoten

Bereiding

Leg een vel bakpapier alvast klaar op je werkblad.

Stap 1 – Chocolade Tempereren (Ent methode)

Smelt 100 gram (2/3 deel) chocolade al roerend tot 40-45°C (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Vervolgens voeg je 50 gram (1/3 deel) stukjes harde chocolade toe en roer dit goed door. De harde stukjes chocolade zullen dan ook smelten. Als de chocolade volledig gesmolten is kan het verwerkt worden. De chocolade moet dan een temperatuur hebben van 28-31°C *.

*Pure, witte en melk chocolade hebben een andere ideale temperatuur voor het verwerken van de chocolade. Lees hier meer over het tempereren van chocolade.

Stap 2 – Speculaasrotsjes maken

Meng de chocolade met de schuddebuikjes (of kruidnoten) Roer goed door elkaar. Schep met een lepel hoopjes op het bakpapier. Laat de chocolade hard worden en klaar zijn je speculaasrotsjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *