Slagroomtruffels

slagroomtruffels

Slagroomtruffels zijn erg makkelijk om zelf te maken maar zo lekker! Dit moet je echt een keer proberen. Binnen enkele minuten heb je met een paar ingrediënten maar liefst 30 van die heerlijke slagroomtruffels. 

Ingrediënten

Voor ongeveer 30 slagroomtruffels

  • 300 gram pure chocolade
  • 150 milliliter slagroom (op kamertemperatuur)
  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille-aroma
  • 150 gram cacaopoeder

Nog extra nodig:

  • cocktailprikkers

Bereiding

Stap 1- Maak de vulling

Mix de boter met de poedersuiker tot een luchtige crème. Voeg tijdens het mixen de slagroom en het vanille-aroma beetje voor beetje toe. Schep deze vulling in een spuitzak en spuit ongeveer 30 bolletjes op een met plasticfolie bedekte schaal. Indien je geen spuitzak hebt kan je 2 lepeltjes gebruiken. Steek in ieder bolletje vulling een cocktailprikker. Zet de schaal ongeveer 10-15 minuten in de vriezer.

Stap 2 – Dippen in chocolade

Doe de cacaopoeder in een diep bord of schaal.

Smelt de chocolade (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Tempereren is niet nodig.

Haal de bolletjes vulling uit de vriezer (op een warme dag kan je ze beter in gedeelten, bijvoorbeeld per 5, uit de vriezer halen). Dip ze één voor één in de chocolade en bedek met cacaopoeder. Pak hiervoor de vulling bij de cocktailprikker vast en dip de vulling in de chocolade. Zorg dat de vulling volledig bedekt is met chocolade. Tik met de cocktailprikker op de zijkant van de kom met chocolade om de overtollige chocolade te verwijderen. Zet de truffel daarna in het bord met cacaopoeder en bedek de hele truffel met het cacaopoeder. Laat de truffel staan totdat de chocolade hard is geworden. Daarna kan je de truffel op een bord of schaaltje leggen en de cocktailprikker verwijderen.

Tip: De slagroomtruffels kan je ongeveer een week bewaren in de koelkast. Bewaar ze in de vriezer als je ze langer wilt bewaren.

6 reacties

  • Heb ze zelf gemaakt toen ik de slagroom door de poedersuiker en boter deed dacht ik “komt het nog wel goed” want het zag er niet lekker uit
    Als je het mengsel even in een zakje doet en kneed komt het goed
    Het is wel heel vettig dus gebruik lepels met opscheppen
    Ze zijn super lekker net alsof je ze gewoon uit de suoermarkt haalt
    Een dikke duim!👍🏼

  • Moet de slagroom er ongeklopt of geklopt bij??
    Hester

    • Dit wil ik ook heel graag weten! Had de slagroom er geklopt bij of ongeklopt?

      Recept ziet er verder goed te doen uit. Zou dit erg graag willen maken.

    • De slagroom moet er ongeklopt bij. Om schiften te voorkomen moet je zorgen dat de boter en slagroom dezelfde temperatuur hebben (kamertemperatuur).

  • 2x geprobeerd
    alles op kamertemperatuur
    Moment dat ik de slagroom erbij doe geschifte boel
    Zelfs onderaan kom een waterige massa Pfffffff wat doe ik mis? ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *