Slagroomtaart

P10303055

Wie kent hem niet, de slagroomtaart! Ik heb er nu een speciale sint editie van gemaakt maar je kan hem op allerlei mogelijke manier versieren en zo is hij toepasselijk voor veel verschillende thema’s.

Versier de slagroomdotten met kaarsjes en/of fruit met een verjaardag, hartjes met valentijn, chocolade-paaseieren met pasen, met kersmis rode en groene spikkels enz. Maak iedere keer weer je eigen speciale themataart.

Ingrediënten

Biscuitcake

  • 6 eieren
  • 180 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram maizena
  • snufje zout

Vulling

  • jam
  • 500 ml slagroom

Versiering

  • Chocoladevlokken
  • 250 ml slagroom
  • chocolaatjes/snoepjes/fruit naar eigen keuze

Bereiding

Stap 1  – Maak de biscuitcake

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Bestrooi deze zijkanten vervolgens met een beetje bloem.

Verwarm de eieren even in heet water. Verwarm ook een kom door de kom even om te spoelen in heet water. Doe de eieren en de suiker dan in de verwarmde kom. Klop het ei-suiker mengsel met een mixer ongeveer 10 minuten totdat de suiker volledig is opgelost en een luchtig mengsel is ontstaan. Voeg dan de maizena, het zout en het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit luchtig door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en zet deze ongeveer 40 minuten in de oven. Laat vervolgens de biscuit goed afkoelen.

Nadat de biscuit is afgekoeld maak je de zijkanten van de springvorm los (eventueel met behulp van een mes). Draai de biscuit om op een bord of taartplateau zodat de bodem van de springvorm bovenop komt te liggen. Verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier.

Stap 2  – Vul de taart

Klop de slagroom.

Snijd de taart 2 keer door zodat 3 lagen ontstaan. Bestrijk de onderste laag met jam. Leg de middelste laag bovenop de laag met jam en bestrijk deze laag met slagroom. Leg vervolgens de bovenste laag op de taart en smeer de bovenkant en zijkant van de taart netjes in met slagroom.

Stap 3  – Versier de taart

Plak de chocoladevlokken aan de zijkant van de taart en versier de bovenkant van de taart met dotten slagroom, chocolaatjes, fruit of snoepjes naar keuze.

RelatedPost

2 reacties

  • In het recept voor de slagroomtaart heb je het over eieren en suiker in een kom doen. Daarna staat er klop het eiwit met de suiker…..
    Maar ik mis dus het deel over het eigeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *