Monchoutaart met kersen

monchoutaart

Monchoutaart met kersen en een bodem van Bastogne koeken. Echt een klassieke taart die lekker blijft. Deze taart is eenvoudig te maken en je hebt geen oven nodig.

Ingrediënten

Bodem

  • 200 gram Bastogne koeken
  • 100 gram boter

Vulling

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram Monchou
  • 250 mililiter slagroom
  • 1 zakje klopfix

Topping

  • 600 gram kersen op sap
  • 4 theelepels aardappelzetmeel

Bereiding

Stap 1 – Maak de bodem

Verkruimel de Bastogne koeken in de keukenmachine of met een staafmixer. Smelt de boter en meng door de Bastogne kruimels. Verspreid het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met een lepel. Zet de taartbodem minimaal 15 minuten in de koelkast.

Stap 2 – Maak de vulling

Meng in een kom de basterdsuiker, vanillesuiker en monchou tot een romig mengsel. Klop de slagroom met de klopfix stijf met een mixer. Voeg vervolgens het monchoumengsel toe aan de slagroom en mix dit nog even kort door. Verspreid de vulling egaal over de taartbodem. Zet de springvorm vervolgens weer in de koelkast. Laat de vulling daar 2 uur opstijven.

Stap 3 – Maak de Topping van kersen

Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Voeg een beetje kersensap toe aan het aardappelzetmeel en roer tot een papje. Breng 150 ml van het kersensap aan de kook. Voeg vervolgens beetje bij beetje het aardappelzetmeel toe zodat het sap dikker wordt. Laat doorkoken tot yoghurtdikte. Voeg de ingedikte kersensap toe aan de kersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *