mokkataart

mokkataart

Deze lekkere mokkataart heeft een heel subtiele mokka smaak.

Ingrediënten

Voor een springvorm van ongeveer 26cm in diameter

Biscuitgebak

  • 6 eieren
  • 180 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram maizena
  • snufje zout

Banketbakkersroom

  • 500 ml melk
  • 2 vanillestokjes of 1 theelepel vanille aroma
  • 4 eidooiers
  • 40 gram maizena
  • 100 gram suiker

Mokkaroom

  • 70 milliliter koffie
  • 30 gram suiker
  • 250 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker

Topping

  • mokkaschuimpjes
  • Paar handjes nougatine

Bereiding

Stap 1 – Maak het biscuitgebak

Maak het biscuitgebak volgens dit recept. Laat de biscuit afkoelen.

Stap 2 – Maak de banketbakkersroom

Maak de banketbakkersroom volgens dit recept. Schep de banketbakkersroom in een schaal en dek af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Bewaar eventueel de eiwitten voor het maken van mokkaschuimpjes (zie stap 4).

Stap 3 – Maak de mokkacrème

Doe de koffie en de suiker in een pan en breng dit aan de kook. Laat dit doorkoken totdat er ongeveer 2 eetlepels stroperige vloeistof overblijven. Laat dit afkoelen.

Draai de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg hier de afgekoelde koffiesiroop aan toe en mix dit even door. Voeg vervolgens tweederde banketbakkersroom toe en meng het geheel door elkaar.

Stap 4 – Stel de mokkataart samen

Snijdt het biscuitgebak in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met banketbakkersroom. Leg de tweede laag hier bovenop. Bestrijk die laag dan royaal met mokkacrème en leg de bovenste laag hier weer bovenop. Gebruik de overgebleven mokkacrème om de taart af te smeren. Zorg dat zowel de bovenkant als de zijkant van te taart volledig bedekt is met mokkacrème.

Pak een handje nougatine en druk dit tegen de zijkant van de taart. Herhaal dit totdat de hele zijkant bedekt is.

Volgens kun je de bovenkant van de taart nog versieren. In het recept van de banketbakkersroom gebruik je alleen eidooiers. De overgebleven eiwitten kan je bijvoorbeeld gebruiken om zelf meringues te maken. Je zou zo ook zelf mokkaschuimpjes kunnen maken. Ik heb het basisrecept van Laura’s Bakery gebruikt en hier tegelijk met de poedersuiker een beetje ingekookte koffie + suiker aan toegevoegd (dezelfde hoeveelheid als in de mokkaroom). Deze mokkaschuimpjes kan je als versiering bovenop de taart zetten. Je kan de taart natuurlijk ook versieren met toeven slagroom of mokkaroom, net wat jij lekker vindt.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *