Kruidnoten (pepernoten)

pepernoten

Zaterdag komt Sinterklaas weer naar Nederland. Om je goed voor te kunnen bereiden op dit jaarlijkse feest deel ik hierbij het recept voor kruidnoten (die we tegenwoordig vaak pepernoten noemen). Ze zijn namelijk erg lekker, nog lekkerder dan een zakje uit de supermarkt. Een tip van mij dus om wat extra ingrediënten in huis te halen zodat je ze gedurende deze maand nog vaker kan maken. Deze periode mag het!

Met dit recept maak je een flinke bak vol kruidnoten.

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 100 gram roomboter (koud)
  • 4 eetlepels melk
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • mespuntje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C (hete lucht op 150°C).

Meng de droge ingrediënten (zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en zout). Snijd de boter in blokjes en meng dit met de droge ingrediënten. Voeg ook de melk toe. Kneed dit met je handen tot een soepel deeg. Draai balletjes van het deeg (grootte van een knikker) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Zet de kruidnoten ongeveer 25 minuten in de oven (snoep er een paar op) en laat ze daarna afkoelen. Als ze nog warm zijn dan zijn ze nog een beetje zacht, bij het afkoelen worden ze harder.

 

2 reacties

  • This is the perfect web site for anybody who would like to understand
    this topic. You understand a whole lot its almost hard
    to argue with you (not that I really will need to…HaHa).
    You certainly put a new spin on a topic which has been written about for years.
    Excellent stuff, just wonderful!

  • Ze smaken heerlijk en lekkerder dan uit de winkel! Je kan ze ook met rietsuiker maken. Met bastard suiker kleeft het niet iets meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *