Kersenflappen in hartvorm

kersenflappen

Het is bijna zover: Valentijnsdag! Verras jouw geliefde dan eens met deze heerlijke hartvormige kersenflappen.

Ingrediënten

Voor 5 kersenflappen

  • 600 g kersen op sap
  • 4 theelepels aardappelzetmeel 
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

Stap 1 – Maak de kersenvulling

Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Voeg een beetje kersensap toe aan het aardappelzetmeel en roer tot een papje. Breng 150 ml van het kersensap aan de kook. Voeg vervolgens beetje bij beetje het aardappelzetmeel toe zodat het sap dikker wordt. Laat doorkoken tot yoghurtdikte. Voeg de ingedikte kersensap toe aan de kersen.

kersen

Stap 2 – Maak harten uit de bladerdeegplakjes

Verwarm de oven voor op 200°C voor een heteluchtoven, 220°C voor een elektrische oven. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.

Maak een papieren hart dat precies in een bladerdeegplakje past. Gebruik dit papierenhart als mal om de bladerdeegplakjes in hartvorm te snijden.

bladerdeeg harten kersenflappen

Vul de helft van de bladerdeegharten met de kersenvulling. Laat de randen leeg. Leg een leeg bladerdeeghart bovenop een gevuld bladerdeeghart en druk de randen tegen elkaar aan met een vork. Herhaal dit voor alle gevulde bladerdeegharten. Klop het ei los en bestrijk alle kersenflappen met ei. Strooi vervolgens wat suiker over de flappen. Leg de kersenflappen op een bakplaat met bakpapier en bak ze goudbruin. Mijn kersenflappen had ik 20 minuten in de oven gebakken. Zoals je op de foto ziet zijn ze wat licht van kleur. Ze hadden dus wat langer in de oven gemogen (ook al waren ze wel heel lekker). Houdt dus ongeveer 25 minuten aan voor het bakken.

kersenflappen

De overgebleven restjes bladerdeeg kan je samen kneden tot een bal. Als je dit deeg vervolgens uitrolt kan je er nog allerlei andere lekkere hapjes mee maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *