Chips

chips maken

Chips maken blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn. Op verzoek van mijn man heb ik dit dan ook een keer gedaan.

Ingrediënten

  • aardappelen
  • zout
  • zonnebloemolie

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in hele fijne schijfjes. Dit kan je doen met behulp van een kaasschaaf. Let wel op voor je vingers, ik spreek uit ervaring!

Vul een pan met een laag zonnebloemolie. Zorg dat de olie diep genoeg is zodat de aardappelschijfjes in de olie kunnen drijven. Verwarm de olie tot ongeveer 180°C. Leg de aardappelschijfjes ongeveer 3-4 minuten in de olie totdat de chips hard is geworden en lichtbruin gekleurd is. Draai de aardappelschijfjes halverwege wel een keer om. Als je denkt dat de chips goed is haal je de chips uit de pan. Laat de chips uitlekken op wat keukenpapier. Het beste kun je de chips daarna meteen opeten. Als je de chips bewaart loop je namelijk het risico dat het taai wordt. Bij mij was dat het geval. Ik had de chips echter niet luchtdicht bewaard, als je dat wel doet zal het waarschijnlijk wel wat beter gaan. Ik ben benieuwd of hier iemand ervaring mee heeft. Ik hoor het graag!

 

 

 

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *