Brownies met witte chocolade topping

brownies

Als ik iets lekkers ga bakken zoek ik meestal een heleboel verschillende recepten op internet of in kookboeken. Al die recepten combineer ik tot een eigen ideale recept. Echter, deze brownies komen rechtstreeks uit het boek ‘Iedereen bakt’ van James Peterson. Deze brownies zijn namelijk zo ontzettend lekker, daar wil ik niets aan veranderen. Ik heb ze alleen wat versierd met witte chocolade. 

Ingrediënten

Voor een ovenschaal van 20 cm bij 18 cm. Goed voor minimaal 12 brownies. 

  • 170 gram boter
  • 225 gram pure chocolade (min 70% cacao)
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • Mespuntje zout
  • 1 theelepel vanile-extract
  • 65 gram bloem
  • 150 gram geroosterde walnoten (grof gehakt)
  • 100 gram witte chocolade

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een ovenschaal in.

Smelt de boter en pure chocolade au bain-marie. Klop de eieren, suiker, zout en vanille tot schuimig mengsel. Roer dit door het chocolade-botermengsel. Voeg de bloem toe en spatel luchtig door elkaar. Spatel de noten erdoor. Vul een ovenschaal met het mengsel. Bak de brownies 25 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de brownies, als deze er droog uit komt zijn de brownies goed. Laat de brownies afkoelen.

Smelt de witte chocolade (au bain-marie of met periodes van 20 seconden in de magnetron). Spuit met een chocoladespuit mooie slierten witte chocolade over de brownies. Als je geen chocoladespuit hebt kan je ook gewoon een lepel gebruiken.

brownies brownies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *