Banketbakkersroom

banketbakkersroom

Banketbakkersroom kan gebruikt worden in veel verschillende recepten. Denk bijvoorbeeld aan de vulling van biscuitgebak, vlaai of tompouce. Banketbakkersroom is ook helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. 

Ingredienten

1 portie is genoeg voor een laag vulling voor een taart voor 10 personen

  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje of 1/2 theelepel vanille aroma
  • 2 eidooiers
  • 20 gram maizena
  • 50 gram suiker

Bereiding

Breng de melk samen met de vanille aan de kook. Maak ondertussen een papje van de eidooiers, suiker en maizena. Als de melk kookt giet je een klein beetje van de melk bij het papje. Je roert dit even goed door en doet vervolgens alles terug in de pan. Laat het mengsel nog heel even koken zodat het een beetje in gaat dikken. Zodra de banketbakkersroom dik genoeg is (yoghurt dikte) haal je hem van het vuur. Doe de de banketbakkersroom in een kom en dek goed af met vershoudfolie. Zorg dat de vershoudfolie een laagje vormt over de banketbakkersroom, dit voorkomt velvorming. Laat de room op deze manier afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *