Bakavontuur: week 8 en 9 (2016)

cupcake logo vraagteken

Aangezien ik ziek ben geweest en erg weinig heb gebakken heb ik deze keer mijn bakavonturen van twee weken samengevoegd. 

Op dit moment ben ik, voor mijn doen, weinig actief met bakken. Achter de schermen gebeurd er echter toch wel veel aan voorbereidingen. Binnenkort zijn namelijk zowel mijn man als ik (18 en 8 maart) jarig. Net als mijn broer, zus, twee van mijn schoonzussen en mijn oma. Drukke maand dus, maart. Helemaal een drukke (maar ook leuke) maand als je een bakliefhebber bent. Iedere verjaardag moet er immers weer iets lekkers op tafel staan. Ik ben dan ook al druk bezig met het bedenken van taarten en hapjes voor deze verjaardagen. Ik heb zelfs wat dagen vrij genomen vlak voor de feestdagen zodat ik dan kan bakken! Ik kan alleen nog niet zo goed kiezen wat ik nu precies ga maken. Hier alleen al een lijstje van taarten die ik graag zou willen maken:

  • Kwarktaart
  • Vanille-roomvlaai
  • Appeltaart
  • Appelkruimel-roomvlaai
  • Aardbeienvlaai
  • Linzenvlaai met kersen
  • Schuimtaart
  • Bombe

Mezelf kennende wordt deze lijst waarschijnlijk de komende weken alleen nog maar langer. En dan heb ik het nog niet eens over de bonbons en hapjes die ik ook graag op tafel wil zetten. Er is zoveel lekkers te verzinnen!

Komende weken zal ik hier toch wel een beslissing over moeten maken. Zodra ik heb besloten wat het gaat worden moet er namelijk nog een heleboel voorbereiding gebeuren. Voor sommige ideeën gebruik ik een basis recept. Dan is het vaak een kwestie van een paar kleine dingen aanpassen en dan heb je een heel nieuw lekker recept. Zo heb ik bijvoorbeeld een basis biscuitgebak, waarmee ik veel verschillende taarten kan maken. Binnenkort zal ik ook een basis vlaaibodem plaatsen. De bodems van deze taarten zijn dan steeds gelijk, de vulling zorgt ervoor dat het een hele andere taart wordt.

Het kan echter ook voorkomen dat ik nog geen basisrecept heb waarmee ik kan variëren. Dan zoek ik meestal op het internet en in koekboeken een heleboel vergelijkbare recepten op. Al de recepten die ik vind probeer ik dan samen te voegen tot een eigen ideale recept. Vaak voeg ik dan nog een leuke smaak, vorm of versiering toe voor de originaliteit. Vervolgens alle ingrediënten kopen en uitproberen! Dat mislukt natuurlijk ook wel eens, maar meestal gaat dit goed. Zo zijn mijn gevulde koeken bijvoorbeeld ook tot stand gekomen. Vergelijkbare recepten heb ik bijvoorbeeld gevonden bij:

Al deze recepten (maar ook die van minder bekende websites) heb ik gebruikt om tot mijn ideale recept voor gevulde koeken te komen!

gevulde koeken

Hebben jullie nog voorkeuren van lekkere verjaardagsrecepten die jullie graag op de website zouden willen zien? Wellicht helpt dat nog bij mijn keuze komende weken. Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *