Bakavontuur: week 7 (2016)

DSC_0078

Deze week had ik vakantie. Hierdoor had ik heel veel tijd om lekkere dingen te maken. Deze week stond echt in het teken van chocolade!

Aan het begin van de week ben ik namelijk eerst naar de Sligro gereden. Voor mijn bonbons gebruik namelijk smeltchocolade. Dat vind ik fijner dan gewoon een reep. Bij het tempereren van chocolade is het makkelijker als de chocolade uit kleine stukjes bestaat. Bovendien weet ik dan zeker dat ik chocolade gebruik met een goede kwaliteit. Ik kocht mijn smeltchocolade altijd gewoon bij de Jumbo. Echter, nu  hadden ze hiervan geen melkchocolade meer (wel wit en puur). Een ramp, Ik had echt melkchocolade nodig! Dus ben ik maar snel naar de Sligro gereden. Daar hadden ze gelukkig nog wel smeltchocolade. Sterker nog, ik ging met een zak van 2,5 kilo chocolade naar huis!

P1030613

Diezelfde dag nog ging ik hier enthousiast mee aan de slag. Het eerste ‘project’ waren geboortechocolaatjes. Je hebt hier al twee verschillende varianten van voorbij zien komen op de website: geboortechocolaatjes en geboortechocolaatjes rond. Deze week heb ik van beide varianten een heleboel chocolaatjes gemaakt. Een collega van mij is namelijk tevens schrijfster en eigenaresse van uitgeverij mamaboeken. Zij staat met haar boeken eind februari op de negen maanden beurs. Op deze beurs zal zij ook prijzen weggeven en de geboortechocolaatjes van bakweek.nl zullen daar een onderdeel van zijn. Ik heb hiervoor drie verschillende kleuren geboortechocolaatjes gemaakt: roze als er een meisje verwacht wordt, blauw voor een jongen en rood speciaal voor alle mama’s. Hieronder zie je foto’s van de chocolaatjes en de verpakking die ik speciaal voor deze gelegenheid heb gemaakt.

DSC_0078 DSC_0077_6c3 (1)

Aangezien ik toen toch bezig was met chocolade en musketzaad besloot ik meteen ook meerdere soorten musketflikken te maken. Bovendien wilde ik ook graag uitproberen of het zou lukken om die chocolaatjes ook in andere vormen te maken. Een rondje is natuurlijk vrij eenvoudig. Je hoeft eigenlijk alleen maar een druppel chocolade te spuiten en het loopt vanzelf uit tot een rondje. Met het maken van de valentijnflikken heb ik ontdekt dat ook andere vormen goed te doen zijn. Als je een dikke druppel chocolade spuit op het bakpapier kan je met een kwastje de druppel heel eenvoudig in een vorm uitsmeren. Dan doe je eigenlijk niets anders dan binnen de getekende lijntjes kleuren met chocolade. Op deze manier kan je natuurlijk oneindig veel leuke chocoladevormpjes maken.

musketflikken valentijnflikken

Zo had ik aan het begin van de week al heel veel chocolade voorbij zien komen. Maar het was nog niet genoeg. Die 2,5 kilo chocolade is denk ik naar mijn bol gestegen! De rest van de week heb ik namelijk ook allerlei chocolade recepten gemaakt. De pindarotsjes staan al op de site. Daarnaast heb ik deze week ook nog twee andere lekkere recepten gemaakt. Chocolademousse met Toblerone en een vanillecake met chocolade. Deze recepten zal ik binnenkort op de site plaatsen. Hiermee eindigde deze bakweek. Nou ja, chocoladeweek………

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *