Appel-kaneelcake

Appel-kaneelcake

Deze cake heb ik spontaan gemaakt toen ik onverwacht visite kreeg. Ik bak ontzettend veel maar op dat moment had ik niets gemaakt. Dat vond ik toch jammer. Als hobbybakker heb ik altijd wel boter, bakmeel, suiker en eieren in huis. Een cake kan ik dus altijd maken. Toevallig had ik ook nog een goudreinet over van een ander recept dus spontaan bedacht ik deze appel-kaneelcake. 

Ingrediënten

Voor een cakeblik van ongeveer 28 cm

  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 1 mespuntje zout
  • 1 fris zure appel (bijvoorbeeld goudreinet)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C  of 160°C bij een heteluchtoven. Vet een cakeblik in met boter.

Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een luchtige crème. Voeg één voor één de eieren toe tijdens het mixen. Als de eieren volledig zijn opgenomen voeg je het zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel beetje voor beetje toe. Mix dit nog even kort door tot een glad beslag.

Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met bloem. Spatel de appelblokjes door het cakebeslag.

Doe het cakebeslag in het cakeblik. Bak de cake in 60 minuten goudbruin.

Steek een satéprikker in de cake en controleer of de prikker er weer droog uit komt. De cake is gaar als de prikker droog is. Zet anders de cake nog een paar minuten terug in de oven en controleer dan opnieuw of de cake gaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *